Sophia

Al jong werd Sophia aangetrokken tot het werken met textiel. Tijdens haar opleiding tot docent Textiele Werkvormen en Handvaardigheid werd die aantrekkingskracht steeds sterker.

Was het in de jaren 80 vooral het naaien van kleding en breien waar ze zich mee bezig hield, in 1991 kwam Sophia in aanraking met patchwork en quilten. De veelzijdigheid van textiel en de onuitputtelijke mogelijkheden om textiel te verwerken bieden haar steeds opnieuw kansen om nieuwe paden in te slaan.

De eerste jaren werkte ze heel functioneel, maakte boxkleden en bedquilts, met de hand en machinaal. Vervolgens steeds experimenteler met andere materialen dan katoen en vrij machinaal gequilt.

Naast het experimentele werk blijft ze het heerlijk vinden om met de hand traditioneel te patchen en te quilten omdat het zo ontspannend werkt.

Zoekend naar nieuwe materialen en technieken startte ze rond 2002 met wolvilten. Voor haar heel logisch: schilderen met wol ipv schilderen met lappen. Bovendien is er een fantastische manier om wol met stoffen te verbinden: het nunovilten.

Vilt, patchwork & quilt, technieken die heel goed naast elkaar kunnen bestaan maar het is ook een uitdaging om ze met elkaar te combineren!