Cursusaanbod

Het komende seizoen bied ik zeven mooie cursussen aan. Van basiscursus tot kerstworkshop en van klassieke quilt tot modern en experimenteel. Voor ieder wat wils!

Liever op basis van locatie een cursus uitzoeken? Kijk dan bij ‘locaties’ waar ik welke lessen aanbied.

Basiscursus patchwork en quilten

Basiscursus

In deze cursus leer je de techniek om met de hand een quilt te maken. Alle facetten van het patchwork en quilten komen stap voor stap aan de orde.

Deze les is in Wassenaar.

Log Cabin variaties / paperpiecing

Log Cabin is een bekend traditioneel patroon. Hierbij worden repen stof samengevoegd tot een blok, waarbij de ene helft van het blok met donkere stoffen en de andere kant met lichte stoffen wordt gemaakt. Het vierkant in het midden van het blok symboliseert het haardvuur. 

Deze les is in Lisse en Leiden.

Applicatie: Mola en Broderie Perse 

Molas zijn panels met applicaties die traditioneel gemaakt worden door de Kuna Indianen. Zij dragen ze op de voorkant en achterkant van hun blouses. 
Broderie Perse is een andere bijzondere applicatietechniek.

Deze les is in Leiden, Lisse en Sassenheim.

Caleidoscoop / One block wonder

Door telkens zes precies gelijke printjes met elkaar te combineren ontstaat het effect van een caleidoscoop. De ontstane hexagons kun je direct aan elkaar zetten maar door ze te combineren met rustige stof, ontstaat ook een verrassend effect. Je gebruikt hiervoor een drukke stof in kleuren die je mooi vindt. 

Deze les is in Leiden en Lisse.

Baltimore

Baltimore-applicatiequilts bestaan uit blokken met applicaties. Een traditionele Baltimore heeft vooral bloemmotieven, bloemenmanden, vogels etc. In deze cursus leer je op verschillende manieren appliqueren. 

Deze les is in Leiden en Lisse.

Kerstworkshop Crazy Christmas

Alvast voor de agenda: weer een leuke kerstworkshop in Wassenaar! 

Variatie in patchwork en quilten

In deze lessen komen verschillende patchworktechnieken aan bod. Dit jaar applicatie, paperpiecing, Log Cabin variaties, Mola, Broderie Perse, Baltimore applicatie, met de hand of machinaal. 

In deze lessen kun je ook hulp krijgen bij je eigen werk. Neem contact op voor het juiste programma per groep.

Deze lessen zijn in Sassenheim, Lisse en bij de LTC in Leiden 

Meer informatie en aanmelden

Voor de cursussen bij LTC-Leiden en Marco Modestoffen in Wassenaar kun je je direct bij mij aanmelden door me een mailtje te sturen. Aanmelden voor de cursussen bij de volksuniversiteiten van Lisse en Teylingen kun je rechtstreeks bij de betreffende organisatie. 

Liever per locatie bekijken welke cursussen ik geef? Bekijk het cursusaanbod onder het kopje ‘locaties’.