Over mij

Zelf voel ik me al een leven lang aangetrokken tot het werken met textiel, met wol, stoffen, garens… Tijdens mijn opleiding tot docent Textiele Werkvormen en Handvaardigheid werd steeds duidelijker dat textiel mijn materiaal is.

Inmiddels is het overbrengen van kennis over het werken met wol en lapjes een missie geworden. Er gaat een wereld voor je open als je kennismaakt met de mogelijkheden van textiel, van vilten en patchwork & quilten: Vilt & Quilt.

Begin 90er jaren kwam ikzelf in aanraking met patchwork en quilten. De eerste jaren werkte ik heel functioneel, maakte boxkleden en bedquilts, met de hand en machinaal. Vervolgens steeds experimenteler met andere materialen dan katoen en vrij machinaal gequilt. Maar langzaam keer ik terug naar de essentie van patchwork en quilten.

De veelzijdigheid van textiel en de onuitputtelijke mogelijkheden om textiel te verwerken bieden mij steeds opnieuw kansen om nieuwe paden in te slaan. Zoekend naar nieuwe materialen en technieken startte ik rond 2002 met wol vilten. Voor mij heel logisch: schilderen met wol naast schilderen met lappen.  Bovendien is er een fantastische manier om wol met stoffen te verbinden: het nunovilten.

Delen van deze passie met andere vrouwen geeft inspiratie, stimulans en uitwisseling. Het biedt zoveel voldoening om anderen te laten ervaren hoe het is om zelf te creëren. De rust die je ervaart bij het verwerken van wol, stoffen en garens is zo weldadig.

Vilt & Quilt biedt mij een mogelijkheid om mijn oneindige drang om te creëren te delen met jou en anderen en elkaar te ontmoeten.