Cursusaanbod

Het komend seizoen biedt weer een gevarieerd aanbod van cursussen. Van traditionele basiscursus tot modern en experimenteel. Vele mogelijkheden!
Klik op de knop ‘locaties’ om te zien wat ik op welke plek aanbied. Zo zie je gemakkelijk of er een leuke cursus in de buurt is.

Basiscursus patchwork en quilten

De Basiscursus is dé cursus waarin je de techniek kunt leren om met de hand een quilt te maken. Alle facetten van het patchwork en quilten komen stap voor stap aan de orde.

Log Cabin variaties / paperpiecing

Log Cabin is een bekend traditioneel patroon. Hierbij worden repen stof samengevoegd tot een blok, waarbij de ene helft van het blok met donkere stoffen en de andere kant met lichte stoffen wordt gemaakt.
De gebruikte techniek is ‘paperpiecing’.

Applicatie: Mola en Broderie Perse 

Molas zijn panels met applicaties die traditioneel gemaakt worden door de Kuna Indianen. De applicaties worden gemaakt door Reverse Appliqué: omgekeerde applicatie.
Broderie Perse is een andere bijzondere applicatietechniek, ook wel Cutted Appliqué genoemd.

Caleidoscoop / One Block Wonder

Door telkens zes precies gelijke printjes met elkaar te combineren ontstaat het effect van een caleidoscoop. De ontstane hexagons kun je direct aan elkaar zetten maar door ze te combineren met rustige stof, ontstaat ook een verrassend effect: One Block Wonder.

Baltimore-applicatie

Baltimore-applicatiequilts zijn opgebouwd uit blokken met applicaties. In deze cursus leer je allerlei verschillende manieren om te appliqueren. 

Quiltgroep

In de Quiltgroep werkt ieder voor zich aan een eigen project.
Voor advies over patronen, techniek, kleurkeuze etc. kun je bij de docent terecht.

Kerstworkshop Crazy Christmas

In deze leuke kerstworkshop in Wassenaar maken we kleine vrije kerstquiltjes met de paperpiecing methode op A4 formaat.

Meer informatie en aanmelden

Voor de cursussen bij LTC-Leiden en Marco Modestoffen in Wassenaar kun je je direct bij mij aanmelden door me een mailtje te sturen. Aanmelden voor de cursussen bij de volksuniversiteiten van Lisse en Teylingen kun je rechtstreeks bij de betreffende organisatie. 

Liever per locatie bekijken welke cursussen ik geef? Bekijk het cursusaanbod onder het kopje ‘locaties’.