Cursusaanbod

Het komend seizoen biedt weer een gevarieerd aanbod van cursussen. Van traditionele basiscursus tot modern en experimenteel. Vele mogelijkheden!
Klik op de knop locaties om te zien wat ik op welke plek aanbied. Zo zie je gemakkelijk of er een leuke cursus in de buurt is.

Basiscursus patchwork en quilten

De Basiscursus is dé cursus waarin je de techniek kunt leren om met de hand een quilt te maken. Alle facetten van het patchwork en quilten komen stap voor stap aan de orde.

Patchwork sampler

Een samplerquilt is een quilt waarin elk blok is ingevuld met een ander geometrisch patroon. In deze cursus gaan we verder in op het met de hand naaien van “blokken” patchwork!

Basiscursus op de naaimachine

In deze cursus leer je hoe je een quilt maakt op de naaimachine.

Jacobsladder, machinaal

Bij deze workshop in 3 delen leer je verschillende blokken maken mbv snelle snij- en naaimethoden. Samen vormen zij een prachtig patroon.

Applicatietechnieken

In deze cursus gaan we op diverse manieren appliqueren. Traditioneel met ingeslagen naadjes, oftewel “needleturning”, maar ook met behulp van dubbelzijdig plakvlies, waarna je de randjes gaat festonneren.
Bij Celtic en Glas in lood maken we zelf bandjes die je gaat opnaaien.

3 D / Op(tical) Art / Escher

Heel veel quilters hebben zich al laten inspireren door de optische illusies van kunstenaars zoals Escher en Vasarely. Dat gaan wij nu ook doen.

Baltimore applicatie

Een bijzondere vorm van appliqueren vindt zijn oorsprong in de Amerikaanse stad Baltimore. Daar zijn de zogenaamde ‘Baltimore album quilts‘ ontstaan. In deze cursus leer je op verschillende manieren appliqueren.

Bargello, machinaal

Bargello patchwork is genoemd naar het Florentijnse of bargello-borduurwerk, een spel van op een neergaande lijnen, gebogen en puntig, in een mooie kleuropvolging. Bij deze techniek worden repen stof aan elkaar genaaid, versneden en weer aan elkaar genaaid. Door te schuiven met de kleuren ontstaan er kleurlijnen. We werken bij deze techniek met de naaimachine.

Delectable Mountains

In deze cursus gebruiken we een leuke snelle methode om machinaal een quilt te maken: de Delectable Mountains. 

Quiltgroep/Bee

In de Quiltgroep werkt ieder voor zich aan een eigen project.
‘Quilting is sharing’ is het motto bij de Quiltbee. We praten, adviseren en denken met elkaar mee over ieders werk en dat is heel leerzaam. Heb je belangstelling lees dan verder …

Viltlessen / viltatelier

Tijdens deze lessen leer je de verschillende mogelijkheden van vilt maken. Gevorderden kunnen hun technieken uitbreiden en werken aan een eigen project. 

Meer informatie en aanmelden

Voor de cursussen bij LTC-Leiden kun je je direct bij mij aanmelden door me een mailtje te sturen.
Aanmelden voor de cursussen bij de volksuniversiteiten van Lisse en Teylingen kun je rechtstreeks bij de betreffende organisatie. 

Liever per locatie bekijken welke cursussen ik geef? Bekijk het cursusaanbod onder het kopje ‘locaties’.